Matcha čaj

Matcha, znan zeleni čaj v prahu z specifično aromo in intenzivnim vonjem, je na Japonsko prišel v 12. stoletju. Tam se je tehnika priprave Matcha čaja, ki sicer izvira iz Kitjaske, izpopolnila do potankosti, ritual, povezan z njim, pa se po vseh teh letih skoraj ni spremenil. Posebno vrednost doda čaju način pridelave; rastline izrasle na zasenčenih poljih so obrane le enkrat letno, obdelajo jih na pari ter nato posušijo. Popolnoma posušene zmeljejo, ob tem pa pazijo na stalno temperaturo in vlago v zraku, da ne bi kaj pokvarilo nežnega zelenega prahu. Macha je znana predvsem kot obred in ko je v posodi stepena s posebno ročno izdelano metlico iz bambusa, nam pričara neverjetnem okus, enak že dolga leta. Poglejte si posnetek o tem in uživajte v Matcha ceremoniji.

 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Z nadaljevanjem po tej strani se strinjate z piškotki Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. Zaradi nemotenega brskanja po strani so piškotki vklopljeni. Če nadaljujete po strani ali kliknete "Sprejmi" sprejemate splošne pogoje.

Zapri