Opis
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Čaj Shincha Yume je 100% narejen iz sorte Yume Kaori (ime pomeni »sanjska aroma«) in je specialiteta med Shincha čaji. Njegov okus je večplasten in se giblje od svežega do izrazito sladkega, z žametno strukturo. Lističev letos niso tako močno obdelali s paro in zato pripravljen napitek ni izrazito moten.
Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g.
Temperatura (v °C): 55–70
Mera: 1
Čas: 1 min
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.