Opis
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Čaj Shincha Yakushima je 100% narejen iz sorte Yabukita. Shincha Yakushima je rahlo obdelana na pari in zato ima prijetno lahkotno, sladkastno – cvetlično aromo.
Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g.
Temperatura (v °C): 55–70
Mera: 1
Čas: 1 min
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.