O nas
Čajna soba je prva specializirana trgovina s čajem in čajnim priborom v Radovljici. Je pa tudi več – v Čajni sobi lahko degustirate čaje in ob tem v pomirjujočem ambientu uživate in se sprostite. Želimo se predstaviti ljubiteljem čaja in tudi tistim, ki se s čaji šele spoznavate. V Čajni sobi boste lahko spoznali, da lahko ob pitju čaja uživate in hkrati poskrbite tudi za svoje zdravje. Želimo si, da bi z našo pomočjo ta osvežilen, okusen in zdrav napitek postal del vašega vsakdanjika. V naši ponudbi lahko najdete več kot 90 vrst najkakovostnejših čajev. Čaje uvažamo le od najbolj priznanih pridelovalcev čaja.
Nizar Najjar Al Tinawi, lastnik čajnice, se je o čajih največ naučil od svojega brata Adnana Smajića, ki je certificiran sommelier za čaj in po poklicu zdravnik. Adnan se je odločil, da se tudi profesionalno posveti svoji ljubezni do čaja in tako odprl prvo čajnico v Sarajevu, imenovano Franz & Sophie. Nizar je bratu pomagal od odprtja čajnice v Sarajevu dalje in tako pridobil ogromno znanja in zelo dragocene izkušnje za delo s čajem. Nizarjeva želja je, da bi ljudje v Čajni sobi ob pitju čaja pozabili na skrbi, se sprostili in tako uživali ob vonjanju, okušanju in spoznavanju novih okusov čajev ter prisluhnili zgodbam, ki jih čaji pripovedujejo.
V Čajni sobi lahko kupite vse vrste čajev. Na voljo so črne čaji iz Indije, Šrilanke, Kitajske … Visokokakovostne zelene čaje iz naše ponudbe pridelujejo na Kitajskem, v Koreji in na Japonskem. Na policah imamo tudi plemeniti beli čaj, rdeči čaj (Pu Erh) in delno fermentirani čaj (Oolong). Poleg navadnih čistih čajev, ki jih pridelajo z različnimi načini obdelave listov čaja, so tu še priljubljene in zanimive vrste aromatiziranih čajev. Ponujamo vam različne okuse aromatiziranih črnih, zelenih in belih čajev. Prav posebni so tudi čaji, ki se pridobivajo z mešanjem čaja in cvetov (npr. zeleni jasmin čaj ali črni vrtnica čaj).
.
Poleg pravih čajev imamo v ponudbi najrazličnejše sadne mešanice z aromo in brez nje. Pri nas najdete tudi različne zeliščne mešanice, ki so nastali po receptih največjih evropskih poznavalcev čajev, indijske ayurveda napitke ter zelo popularen južnoafriški rooibos napitek. V vseh teh opojnih pijačah lahko uživate na različne načine – lahko pijete tople ali osvežilno hladne.

Prizadevamo si, da bi vam ponudili izbrane organske čaje, brez pesticidov, sintetičnih strupov in gnojil ter brez gensko spremenjenih rastlin. Nekateri naši čaji imajo tudi Fair Trade (pravična trgovina) certifikat. Ta certifikat zagotavlja, da dobijo proizvajalci čaja ustrezno kupnino za pridelan čaj. Tako ste tudi vi, kot kupec čaja, družbeno angažirani.

V Čajni sobi lahko kupite tudi vse potrebne pripomočke za pripravo čajev: čajnike, skodelice, škatlice za shranjevanje čajev, filtre, termometre za vodo, grelnike in še veliko več.

V Čajni sobi ste vedno dobrodošli da poskusite različne čaje in spoznate še nešteto malih skrivnosti o pripravi čaja, o njegovih značilnostih, zgodovini. Tako bo prav vsaka priprava čaja lahko sproščujoča in čarobna. Če potrebujete trenutek miru in tišine, pridite in se v naši mali knjižnici, kjer slike povedo več kot tisoč besed, sprostite ob skodelici čaja in si tako naberite novih moči. Če pa vam je do klepeta – Nizar bo z vami z veseljem delil svoje izkušnje, znanje in strast do čajev.

Čajno sobo najdete na naslovu Vurnikov trg 1. Veselimo se srečanja z vami in komaj čakamo, da skupaj napišemo novo čajno zgodbo!

Vaša Čajna soba

NASLOV
Čajna soba, Nizar N. Al Tinawi s.p.
Vurnikov trg 1, 4240 Radovljica
ODPIRALNI ČAS TRGOVINE:
Ponedeljek – petek: 08:00 do 19:00
Sobota: 08:00 do 13:00
KONTAKT
068/171-488
info@cajnasoba.si

Brezplačna dostava nad 20 €