Opis
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.
Keiko Matcha Premium Organic je pridelan na tradicionalen način in sodi med klasične matcha čaje. Je rahlo oreškastega okusa in poskrbi za pravo ravnovesje med grenkim in sladkim. Pripravljen napitek ima intenziven vonj in aromo. Matcha Premium je primeren za pripravo tradicionalnega, redkejšega čaja, ki ga Japonci imenujejo usucha.
Čajevci iz katerih je izdelana Matcha, so tradicionalno 90% zasenčeni. Rastline razvijejo veliko klorofila, teanina in kofeina, nekoliko manj pa grenčin.
Po parjenju in sušenju čajnih listov se listno tkivo loči od listnih žil. Nežni, kosmičem podobni delci listnega tkiva se imenujejo “Tencha” in se kasneje zelo počasi zmeljejo v visokokakovostno Matcho na tradicionalnih granitnih mlinih.
Da bi ohranili občutljive sestavine na najboljši možni način v podjetju KEIKO meljejo Matcho na pristnih japonskih granitnih mlinih neposredno na njihovi lokaciji v Diepholzu, svežo, ko je to potrebno.
Matcha je zeleni čaj v prahu, ki se še danes uporablja pri čajnih ceremonijah. Njegova zahtevna obdelava se začne že par tednov pred pobiranjem čajnih lističev, ko čajevce pokrijejo s ponjavami in jih zaščitijo pred direktno sončno svetlobo. S tem načinom upočasnijo rast, lističi pa ohranijo veliko klorofil, kar se kaže v živahni zeleni barvi čaja.
Keiko je nemško podjetje, ki edino v Evropi uvaža iz Japonske celotne liste čajevca, katere nato v Nemčiji (Diepholz) meljejo na tradicionalen način (kamen).
Za 30g matche potrebujejo 1 uro ročnega mletja na kamen. Matcho nato ročno pakirajo, saj se tako preveri kvaliteta mletja matche in da je matcha brez primesi.
Meljejo jo sporti, ko je to potrebno (povpraševanje) in tako zagotavljajo najvišjo svežino matche, kar je bistvenega pomena, saj se tako dlje časa ohranja vse zdravilne lastnosti in antioksidante.
Temperatura (v °C): 65–70
Mera: 1
Čas: 1–2 min
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.