Keiko Shincha Classic 2021 BIO 50g

21.00

Zeleni čaj

Kategorije: , , , Product ID: 14766

Opis

Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo. Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz dveh sort čajevca – Yutaka Midori in Asanoka. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija dveh čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.

Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.

Keiko čaji imajo priložena posebna navodila za pripravo.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Keiko Shincha Classic 2021 BIO 50g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava nad 20 €