Opis
Pisana mešanica poprov daje jedem poseben okus in jih hkrati naredi privlačnejše. V njej je poleg črnega, belega in zelenega tudi rožnati poper. Drobni rožnati plodovi brazilskega (Schinus terebinthifolius Raddi) ali perujskega (Schinus molle L.) nepravega poprovca niso sorodni s pravim poprom (Piper nigrum), čeprav tudi na poprovcu dozorijo zrna v rdeče jagode, a bolj poredko, pač pa spadajo v isto družino kot šmak (Rhus coriaria), ki je nepogrešljiv v bližnjevzhodni kuhinji. Bleščeča rožnata do rdeča zrna imajo sladkoben, aromatičen okus in lepo dopolnjujejo mešanico pravih poprov. Uporabljajmo jo lahko za testenine, ribje, mesne in riževe jedi ter zelenjavo.
Sestavine: črni poper, beli poper, zeleni poper, roza poper .
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.