Opis
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz treh sort čajevca – Yutaka Midori, Yabukita in Asanoka. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija treh čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.
Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g.
Temperatura (v °C): 65–70
Mera: 1
Čas: 1 min
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.